WordPress Consultancy

Veel mensen zijn bang voor WordPress, vaak omdat het in de media komt dat er een hack is geweest, of dat iemand een neefje heeft die er ook wat mee speelt en het niet als professioneel gezien wordt. Beide zijn onterechte redenen. Bedenk dat grote websites als Forbes, de BBC en The New Yorker bijvoorbeeld gebruik maken van WordPress.

Inmiddels maakt tussen de 25% en 30% van het gehele WorldWideWeb gebruik van WordPress. En met bijna 60% marktaandeel is het veruit het grootste CMS dat je kunt vinden (andere bekende als Joomla en Drupal zitten rond de 5, 6 of 7 procent). Er zijn dus heel veel websites die je dagelijks bezoekt, die gebruik maken van WordPress. En als iets populair is, dan is het altijd vatbaar voor hackers, je kunt het vergelijk met de Windows virussen en malware/ransomware die dagelijks weer nieuwe slachtoffers maakt. Maar dat is natuurlijk geen reden om het niet te gebruiken: er zijn vele manieren om je WordPress installatie veilig te houden en 1 daarvan is eigenlijk dezelfde die van toepassing op Windows: zorg dat je altijd up-to-date bent.

Natuurlijk is het belangrijk om je WordPress omgeving altijd up-to-date te houden, maar nog veel belangrijker is het om de verschillende plug-ins in de gaten te houden. Door gebruik te maken van plug-ins maak je het leven makkelijker of breid je eenvoudig de functionaleit van je website uit. Ten eerste moet je niet zomaar elke plug-in in je website hangen, doe eerst een beetje onderzoek of de plug-in wel te vertrouwen is, wellicht heeft die wel als doel om je inloggegevens te verkopen, of andere kwaadwillende zaken. En als je een plug-in in gebruik hebt is het ook hier van belang dat je deze zo snel mogelijk update als er een nieuwe versie beschikbaar is.

The Dead Sea woman reading a book

Gelukkig kan je bij Effect Internet Services terecht voor verschillende zaken om deze problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Natuurlijk is er een contract om je volledige website up-to-date te houden, de website te hardenen (hierbij zorg je er voor dat je het de mogelijke hackers moeilijker maakt, zodat ze er geen heil in zien en bijvoorbeeld je concurrent gaan aanvallen), of als je dan toch gehacked bent (en je opeens viagra pillen aan de man brengt als restaurant, schilder, stucadoor, etc.) dan gaan we aan de slag om dit snel en professioneel te verwijderen en zorgen dat Google je niet meer als onveilige site ziet. Effect Internet Services gaat aan de slag, en jij kunt gewoon achterover liggen en een mooi boek gaan lezen (of wat anders natuurlijk, maar over je website hoef je je geen zorgen te maken in ieder geval).

En om maar weer terug te komen op de Neefje dat ook wat met WordPress doet: die heeft waarschijnlijk niet de meer dan 10 jaar ervaring van alle ins en outs van het systeem, of hoe je het beste iets op kunt lossen. Grote kans is dat er voor elk wissewasje een nieuwe plug-in gebruikt wordt en voor je het weet zie je door de plug-ins het bos niet meer. Hier komt het consultancy aspect naar voren: wanneer doe je wat, en waarom. Niet zomaar snel een plug-in downloaden en verder gaan, maar vooral eerst nadenken wat je wilt bereiken, hoe je iets gerealiseerd wilt hebben. Is dat het dan nodig om een plug-in te gebruiken, kies dan bewust en hou ook rekening met de toekomst: is er een reƫle kans dat deze plug-in nog steeds ondersteund wordt na een jaar? Dus ook voor consultancy taken kun je terecht bij Effect Internet Services.

Bron vermeldingen:
Cijfers zijn afkomstig van https://w3techs.com/
De lezende vrouw is afkomstig van Patrik Neckman