Webshop

Een webshop opzetten, dat is toch heel ingewikkeld en kost veel tijd? Dat is een probleem waar veel mensen aan denken. Maar het hoeft (software matig tenminste) helemaal niet zo’n probleem te zijn.

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om een webshop op te zetten en in te richten, maar als WordPress persoon heb ik dan toch een bepaalde voorkeur. Het voordeel van WordPress is natuurlijk dat er veel mensen op ontwikkelen, dus er is veel beschikbaar. Woocommerce is zo’n uitbreiding die op een vrij simpele manier van je website ook een webshop maakt. Standaard kun je hier al heel veel mee bereiken.

Dus ook als beginnende ondernemer kun je zonder kosten beginnen met je webshop. Je kunt dus ook op een simpele manier je idee uitwerken tot een werkende webshop. Door je WordPress website uit te breiden met Woocommerce kun je je producten zichtbaar maken op je website. Standaard zit hier al voorraadbeheer in, kun je verschillende vormen van verzending instellen (met bijbehorende kosten), kortingsbonnen aanmaken, zoeken en filteren op producten, etc. Het kost even wat tijd om het juiste in te stellen, maar dat kun je uitbesteden…

Kosten zitten er natuurlijk wel aan het inkopen of maken van het product dat je verkoopt, aan het instellen en inregelen van de webshop (Effect Internet Services kan dat zeker voor je regelen), en er zitten wat kosten aan het betaalproces. De meest simpele manier is om Mollie te gebruiken om de betalingen af te handelen. Hiermee kun je zelf bepalen welke betalingsmethoden je wilt accepteren en je hebt geen vaste maandelijkse kosten: je betaald simpelweg per transactie. Dus als je niets verkoopt, zijn er ook geen kosten!

Dus heb je interesse in een webshop, of wil je gewoon even wat sparren en mogelijkheden bespreken? Neem vooral contact op en dan kunnen we een bakkie doen (of gewoon telefonisch contact zolang de pandemie nog door raast…)


Image by Jan Hennemann from Pixabay