Het belang van service.

Ik hou wel van gemak, en juich dan ook de vele abonnementenservices toe die er tegenwoordig zijn. Begon dat met HelloFresh die je groente ging bezorg op basis van een abonnement, kwam daar later ook nog een bedrijf als Bundles bij die koffie als abonnementenservice of wassen aan ging bieden. Deze blog gaat vooral over de scheermesjesservice

Of eigenlijk, gaat het over het gebrek aan service van een specifieke aanbieder van scheermesjes. In mijn beleving waren de mannen van Boldking de eerste partij in Nederland waarbij je je kon abonneren op deze scheermesjesservice. Inmiddels zijn er meerdere van deze diensten en heb ik er ook meerdere van uitgeprobeerd. Want ik hou van gemak, en als ik niet hoef na te denken welke mesjes ik nodig heb, of wanneer dan is dat een prettige gedachte.

Uiteindelijk kwam ik uit bij de mesjes service van de ShaversClub: een fijne prijs voor een goed mesje. Hoewel het eerste contact eigenlijk niet veel beloofde: ik had een starterskit besteld maar na 2 weken nog niets ontvangen. Ik besloot dus hierover contact te zoeken, en men zou kosteloos een nieuwe set sturen. Twee dagen later ontving ik twee startersets. Weer contact gezocht, maar het was geen probleem en ik mocht beide setjes houden zonder kosten. Helemaal goed, en de service die je tegenwoordig mag verwachten van een bedrijf als deze.

Driekwart jaar later had ik ook wat andere geprobeerd maar ging ik toch maar voor de herhaal service van de ShaversClub. Bij het aanvragen was het al niet helemaal duidelijk welke datum ik nu koos: voor de eerst volgende levering, of voor de 1e herhaal levering. Het bleek om het eeste te gaan, en dat ging met betaling en levering goed en zonder problemen. Drie maanden later begonnen de problemen pas aan het licht te komen.

Het was inmiddels dus 1 jaar later dan het allereerste contact, je zou dus kunnen zeggen dat het bedrijf de eerste problemen die er vaak zijn bij startups inmiddels wel opgelost zou moeten hebben…Op een ochtend kreeg ik 2 keer een email, dat ik een bestelling had gedaan. Ik ben dus naar de website gegaan en op die manier contact gezocht via Facebook messenger. Men zou binnen 24 uur reactie geven. Zo’n 40 uur later had ik nog niets gehoord en besloot ik maar te bellen. Na enige tijd in de wachtrij gestaan te hebben werd de verbinding verbroken. Ik begon uiteraard enigszins geirriteerd te raken. Zeker omdat inmiddels bleek dat er ook 2 keer een incasso gedaan werd op de bankrekening. Middels Messenger maar aangegeven, dat ik hier niet vrolijk van werd.

Een paar uur later werd ik teruggebeld, met de melding dat men het druk had en daarom zo laat gereageerd werd. Ik was blijkbaar niet de enige waarbij het fout gegaan was dacht ik meteen. Op het 1e gezicht krijg ik (een beetje laat) dus wel goede service. Men kon zien dat er zaken twee keer in het systeem stonden en ze gingen dit rechtzetten. Wellicht dat de incasso niet meer gestopt kon worden, maar dan zouden we het bedrag terugstorten. Klonk allemaal geloofwaardig.

Een paar dagen later (ja, dat lees je goed) kreeg ik weer 2 emails, het was nu onderweg. Twee dagen later ontving ik het, en weer wat dagen later was de afschrijving een feit. Inmiddels heb ik de mesjes weer in gebruik tot volle tevredenheid, maar zullen ze me niet snel meer als klant zien. Mijn abonnement heb ik stopgezet, maaar eerlijk is eerlijk: met de administratieve rotzooi die ze er hier van hebben gemaakt denk ik dat ik over 2 maanden weer dezelfde ronde in ga.

Moraal van het verhaal: al is je product nog zo goed, als je beloftes doet die niet waargemaakt worden, of je administratie gewoon niet op orde is, dan verlies je klanten. “Voor jouw 10 anderen” is in dit tijdperk nog altijd een levende uitspraak, en door de juiste service kun je dat verschil maken en klanten behouden. En wat is nu uiteindelijk de link met een bedrijf als Effect Internet Services? Uiteindelijk dan ik probeer de juiste service te leveren, dat als ik iets maak dat je in ieder geval nog een tijdje daarna de nodige support en beheer tijd krijgt, dat ik een update en beheer service lever zodat jij gewoon kunt ondernemen en ik je internet vragen/problemen uit handen neem, maar ook als je dat niet doet ik wel beschikbaar ben voor vragen over opgeleverde producten. En als dat niet het geval is, ik aangeef dat dat er momenteel geen tijd is.

Eerlijke ontzorging.


Photo by Maarten van den Heuvel on Unsplash