Koop je kado online is geen EIS product meer.

Acht jaar geleden had ik een droom: rijk worden door het kopen van spullen. Dat klinkt als een raar idee, en dat is er dan ook nooit van gekomen.

Acht jaar geleden begon ik wel met de site KoopJeKadoOnline. Het was het moment dat ik Sinterklaas cadeaus (of kado’s ?) aan het bestellen was en ik besefte dat ik dat wel gewoon bij de Bart Smit, de Bol of de Wehkamp kon doen, maar ik kon het natuurlijk ook via een affiliate link doen. Met affiliates krijg je een klein percentage van de verkoop, en zo had ik al snel weer de verzendkosten terug (ja, toen werkten de meeste nog met verzendkosten). Vanwege eerdere historie in de affiliates werd ik snel toegelaten tot allerlei programma’s en kon ik de site vullen met allerhande winkels. Met wat pushen onder collega’s en familie leden had ik zo nu en dan nog een verkoop, en uiteraard liepen alle eigen inkopen via deze site.

Een paar keer met minimaal budget nog wat Adwords campagnes op gedraaid om zo te pogen nieuwe mensen te binden aan de site maar dit was zelden succesvol. Er zijn inmiddels zoveel online shops die zelf adverteren, en zoveel spaarprogramma’s waar je aan mee kunt doen zodat je zelf die commissie inkomsten krijgt. Het was voor mij dus ook niet meer de moeite waard om hier veel tijd en geld aan te spenderen.

Er waren ook steeds meer winkels die me uit het programma schopten omdat ik te weinig omzet voor ze kon maken. En daarbij heb ik ook genoeg alternatieven om hetzelfde mee te doen. Het was dus tijd om de site op te doeken. Gelukkig zit ik inmiddels op een soort forum waar je ook websites kunt verkopen. Binnen een aantal dagen was de deal rond en gisteren is de site overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

En om weer terug te komen naar het begin van dit verhaal: ben ik er rijk mee geworden? Nou in al die jaren tijd heb ik genoeg er aan verdiend om een weekendje weg te kunnen (nee, niet naar Dubai). En de verkoop? Nou een gemiddelde Nederlander geeft meer uit aan vuurwerk dan aan deze verkoop. Dus nee, rijk in geld ben ik nog steeds niet.

Maar wat je natuurlijk ook kunt doen, is je inschrijven bij Bonusway en alle je aankopen doen door eerst daar in te loggen. Dan krijg je vanzelf je tegoed op je account en dat kan je dan laten uitbetalen. Heb jij er voordeel van (ik niet, ik enkel eenmalig als je je via mijn link inschrijft).

Afbeelding afkomstig van: https://www.flickr.com/photos/pictures-of-money/16678601224

1 reactie

  1. By Paul Brekelmans Geplaatst op 14/12/2018

    Jammer