Contentmarketing

Het woord contentmarketing zegt eigenlijk al genoeg: het is mensen overtuigen met je inhoud. Het is dan ook vaak het bieden van informatie voor een bepaalde doelgroep, die niet direct gerelateerd is aan een product of dienst. Het is een manier om je organisatie/je brand meer onder de aandacht te brengen. Op deze manier komen mensen meer met je naam in aanraking, en dan is de hoop dat men ook aan jouw denken mochten ze ooit een product of dienst nodig hebben die jij als bedrijf ook kan leveren.

Maar ook linkbuilding valt hier onder, afhankelijk van de manier waarop je het doet. Het stricte linkbuilding: dus enkel je link plaatsen op een ‘startpagina’ of ergens anders doet natuurlijk niet heel veel voor je naam. Voor een Google kan het wel interessant zijn, maar voor de consument zelf totaal niet. Maar doe je het meer als algemene branding, dan kan het zeker wel.

Door gebruik te maken van een marktplaats (HULC of LinkPizza bijvoorbeeld) kan je meer halen uit je linkbuilding, en op die manier ook aan contentmarketing doen. Op zo’n platform (of marktplaats) zet je eigenlijk een campagne uit: ik wil dat er geschreven wordt over onderwerp XYZ, de website moet in doelgroep ABC vallen en er moeten 2 links naar mijn website in komen. Uiteraard kan je ook meer voorwaarden hebben of minder, daar is best wat in mogelijk. Het resultaat is dat bloggers, instagrammers en andere influencers en contentmakers daar dan op reageren. Zo kun je als opdrachtgever eerst even kijken wat voor bedrag je moet betalen, wat je ervoor terug krijgt en ook wat de (gevoelsmatige) waarde van een website nu eigenlijk is.

Als bedrijf kun je zo op een relatief makkelijke manier aan goede links komen, mensen die over je product schrijven en mensen die over je product lezen. Dit kan, zeker op de langere duur, zeker voordeel opleveren en is meestal goedkoper en effectiever dan adverteren: als je het goed doet komt je product/dienst/bedrijfsnaam vooral naar voren bij de doelgroep die jij wilt bereiken, met mensen die al interesse hebben.

Uiteraard kun je bij Effect Internet Services ook gewoon direct een plaatsing regelen op Wat Betekent? (of voor je Engelse diensten op WITMO) of andere websites, maar hieronder in ieder geval ook links voor de eerder genoemde marktplaatsen om toch je horizon te verbreden.


publisher blauw
Afbeelding van Diggity Marketing via Pixabay