Algemene hulp bij PC problemen

Het was niet geheel mijn idee om de wereld in te gaan als Pc Hulp probleem, maar het lijkt erop dat ik dat toch regelmatig aan het doen ben. Het begon natuurlijk al eind jaren ’80 / begin jaren ’90: jij doet toch iets met computers…..en dan was er altijd weer een probleem met een printer.

Nu vele jaren later hebben mensen wereldwijd nog steeds problemen met printers, maar is dat vooral op de werkvloer want prive zijn er steeds minder mensen met een printer (wellicht omdat het ook zo vaak problemen geeft)

Printerproblemen zijn echter problemen die vaak fysiek contact nodig hebben, iets wat in de Corona/Covid-19 tijd natuurlijk niet aan te raden is, maar ook niet het gebied is waar ik een expert in ben. Natuurlijk heb ik de nodige problemen in mijn leven wel opgelost. Maar de laatste maanden merk ik dat ik steeds vaker voor de wat oudere doelgroep (65+) bezig ben met hulp op afstand.

Hulp op afstand

De mensen die niet opgegroeid zijn met computers of nog specifieker het internet hebben vaak moeite om bij te blijven met alle ontwikkelingen. Natuurlijk, ze weten wat een iPad is en hoe ze dit moeten gebruiken, hebben ook besef van websites, maar veel verder dan dat gaat het op de een of andere manier toch niet. Je kunt het de mensen ook niet kwalijk nemen natuurlijk, als je er geen interesse voor hebt, of nooit echt mee bezig hebt gehouden dan is het toch wel een vaag gebied waarin er elk jaar weer nieuwe dingen bij komen.

Ik heb de laatste tijd dus mensen geholpen om e-mails terug te halen waarvan men dacht dat ze verloren waren gegaan, hulp geboden bij het online bestellen van items, het opschonen en sneller maken van de computer, etc. Allemaal zaken die vaak op afstand te regelen zijn met bijvoorbeeld een programma als TeamViewer (hiermee kan ik inloggen op een andere computer en daar zaken regelen, terwijl de eigenaar van de computer gewoon mee kan kijken met wat ik doe).

Op deze manier maakt het dus niet uit of je nu 2 straten verderop woont, of 2 landen verder! En of het dan gaat om lokaal Outlook in te stellen, of een video uploaden op Youtube, of wat dan ook. Het is een service die ik wel aan kan bieden als daar behoefte aan is, het zal niet mijn hoofdtaak worden (dat wil ik ook helemaal niet) maar het is wel iets wat een mogelijkheid is.

Heeft u computerproblemen?

Dus bent u zo iemand die eigenlijk wel wat hulp kan gebruiken, schroom dan niet om contact met me op te nemen, en wie weet kan ik je helpen. Vragen staat vrij tenslotte!


Image by Gerd Altmann from Pixabay